Det kan du takke dit lymfesystem for, så du skal behandle det godt!

Dit lymfesystem sørger for at dræne din krop for overflødig væske og er samtidig en essentiel del af dit immunforsvar. Lymfesystemet er med andre ord et vældig smart system som har godt af kropsterapeutiske behandlinger og som derved er med til at øge kroppens egen restitution.

Du har omkring 600 af dem. De sidder rundt omkring i din krop, disse små bønneformede lymfeknuder. Lymfeknuderne er forbundet via et fintmasket net af lymfekar, og sammen udfører de et fantastisk oprydningsarbejde i din krop.

Først vender vi blikket mod lymfekarrene, der har den fornemme opgave at opsamle den væske, dit væv ikke har brug for. Når blodet løber rundt i kroppen, siver der nemlig væske med ilt og næringsstoffer fra blodbanerne ud til cellerne i det omkringliggende væv. For meget ophobet væske giver ømt væv og ømme led.

– Den overskydende væske bliver opsamlet af de små lymfekar ude i vævene. De små lymfekar løber så sammen og bliver til større og større lymfekar, som transporterer lymfevæsken tilbage til blodbanen igen oppe ved de store vener ved halsen.

Dit lymfesystem sørger for at dræne din krop for overflødig væske og er samtidig en essentiel del af dit immunforsvar.

Væsken i lymfekarrene bliver presset rundt i kroppen ved, at lymfekirtlerne bliver presset sammen, når man bevæger sig og ved vores vejtrækning. Væsken føres tilbage mod hjertet ved hjælp af nogle muskler, der sidder i lymfekarrenes væg og ved hjælp af kroppens muskler. 

– Derfor hjælper motion og massage/kropsbehandlinger og det at holde musklerne i gang på lymfedrænagen, det vil sige lymfesystemets evne til at optage den overflødige væske og restituere hurtigere.

 

 LYMFEKNUDER ER DIN KROPS FORSVARSVÆRN 

Lymfeknuderne er formede som bønner og er mellem en halv og to centimeter store, afhængigt af hvor de sidder i kroppen.

Der er især mange lymfeknuder i armhulen, lysken, halsen, omkring tarmene og i bughulen.  Disse områder er præcis områder der som oftest bliver arbejdet meget på i en Totum kropsbehandling. Også tarmene og luftvejene er godt bemandet med lymfeknuder, fordi det er typiske indgangsporte for bakterier og virus. Lymfeknuderne består af specielt væv af lymfeceller – også kaldet lymfocytter.

Man kan sige, at lymfeknuderne fungerer som en slags opsamlingsstation, hvor der sker en opformering af forsvarsværnet. 

 

Lymfesystemet aktiveres under kropsbehandlingen.

 I en kropsbehandling er et af de første og vigtigste områder vi arbejder med – lymfesystemet. Vi starter faktisk behandlingen som udgangspunkt, netop med at aktivere lymfesystemet, ved den pulserende teknik. Armhulen, halsen og lysken er netop steder der bliver arbejdet med. Ved at hjælp af pulseringen sættes der gang i lymfeknuderne som går i gang med deres arbejde og sætter systemet i gang.

Under kropsbehandlingen arbejdes der meget med vejrtrækningen som et essentielt værktøj til både at kunne være i en evt. smerte, til at kunne slippe en spænding, til at sætte flow i blodomløbet i kroppen og til at aktivere lymfesystemet så kroppens egen restitutionsproces højnes og speedes op.

 

Skrevet af Totum kropsterapeut

Fie

Del denne side

Du finder mig på
  • Opus Kropsterapi
  • Hirsemarken 1.B,
  • indgang D 1. sal

  • 3520 Farum
  • CVR 38570935
Kontakt mig på
  • Opus Kropsterapi
  • +45 5069 3268
  • kontakt@opus-kropsterapi.dk
Telefontider
Ingen faste telefontider. Har du spørgsmål er du velkommen til at kontakte mig på mail eller telefon for at høre nærmere.

© 2018 Opus Kropsterapi