Opus Kropsterapi

OPUS betyder behov på latin og alle har et behov for kropsterapeutisk behandling i større eller mindre omfang.

Jeg hedder Fie og jeg er født i 1978. Jeg er uddannet Totum kropsterapeut og indehaver af opus kropsterapi. 2020 bliver jeg færdig med min masterclass overbygning.

Vil du bygge bro mellem dit hoved og krop? Lider du af muskelspændinger, træthed i kroppen, en skade eller lignende? Så kan jeg hjælpe dig!

I 2016 havde jeg de sidste 12 år været ansat i en detailkæde med stort økonomisk ansvar og personaleansvar. Men det tiltagende arbejdsmæssige overload gav min krop en tilstand der ikke var sundt. Derudover fik min far konstateret uhelbredelig kræft som også påvirkede mig og min krop meget.

Det var først her tanken om at lave noget andet og arbejde med mennesker og kroppen dukkede op.

Jeg har altid været fascineret af mennesket og kroppen men det lå bare aldrig rigtigt i kortene at det var den vej jeg skulle gå. Men det var som om der havde manglet ”noget”.

Det ”noget” kom til mig ved et åbent hus-arrangement på Totum – skolen for kropsterapi. Her blev der vist en kropsterapeutisk behandling og da jeg gik derfra vidste jeg at det var den vej jeg skulle gå.

Derfor valgte jeg i 2017 at starte på Totum kropsterapeutiske uddannelse. Uddannelsen har fokus på vores psykiske bagage og hvordan den påvirker vores krop samt at man tager udgangspunkt i kroppen som helhed i behandlingen.

Som kropsterapeut ser man kroppen som en helhed, hvor de psykiske og fysiske belastninger og oplevelser manifestere sig som spændinger i vores krop. Vores følelser sætter aftryk i kroppen og hvis ikke de bliver bearbejdet, udtrykt eller forløst, kan det manifestere sig i vores fysiske krop i form af spændinger og ubalancer. Men som kropsterapeut behandler man også sportsskader og akutte problemer så kropsterapi
er for ALLE!

Kropsterapeut uddannelsen er en mesterlære uddannelse, hvilket betyder at der lægges vægt på den praktiske del som så suppleres med teori. Meget tiden er man som studerende selv på briksen i uddannelsen og dermed opnår man en unik indsigt i, hvordan kroppen reagerer på de forskellige behandlingsformer.

Uddannelsen og det efterfølgende arbejde i min klinik, hvad end det handlede om stress, dårligt selvværd, sportsskader, traumer fra barndommen eller noget helt andet fik passionen til at hjælpe andre mennesker til at vokse endnu mere.

Jeg er stolt og glad for at have to dygtige og skønne behandlere med mig hos Opus kropsterapi. Sine og Helene er begge uddannede hos Totum – skolen for kropsterapi og behandler i samme ånd som jeg selv. Læs mere om disse kvinder længere nede.

Så du kan være sikker på at hos Opus-Kropsterapi er ”din krop i gode hænder”

Venlig hilsen


Mød Helene

 

Totum kropsterapeut

 

Jeg hedder Helene og er født i år 1985. Jeg er uddannet kropsterapeut hos Totum og afslutter en overbygning i efteråret 2020 samme sted.

Jeg har en kandidat i pædagogisk filosofi og har arbejdet som pædagog i det specialpædagogiske felt i de sidste 10 år. Derudover underviser jeg i yoga i København. Gennem yogaen begyndte brikkerne mellem krop og sind stille og roligt at falde på plads for mig.

Jeg mødte selv kropsterapien i en periode i mit liv, hvor jeg gennemlevede stor sorg og døjede med søvnløshed. Jeg søgte vidt og bredt efter hjælp og stødte på kropsterapien i denne søgen. Første gang jeg lå på briksen opdagede jeg, at jeg levede mit liv ud fra mit hoved, fordi det var for ubehageligt at være i kroppen. Jeg forstod for første gang, at den eneste jeg kæmpede imod, var mig selv. Dette var en stor sorg men heldigvis en endnu større forløsning. Kropsterapien har i den grad hjulpet mig til at være i mig selv med alt hvad det indebærer, og det er med stor glæde, respekt og omsorg, at jeg i dag danner rum for, at andre kan gå på rejsen ”hjem til sig selv”.

I kropsterapien arbejdes der ud fra et udgangspunkt om at ens mentale, psykiske og fysiske aspekter er uadskillelige størrelser. Et fastlåst tankemønster viser sig således som en følelsesmæssig blokering og manifesterer sig som en fysisk måde at være i verden på og vice versa. Går man eksempelvis rundt med en selvfortælling om at ”jeg er ikke god nok”, så afspejler ens følelsesmæssige liv såvel som ens fysiske krop ofte denne selvfortælling. Det fantastiske ved kropsterapi er, at man arbejder med alle elementer på én gang, hvilket gør denne form for terapi særdeles effektiv og meningsfuld.

Som behandler ved jeg at tillid, omsorg og støtte er vigtige elementer for at vi kan vokse og gro. Vi er som regel vores egen bedste læremester, men ikke altid vores egen største støtte. Derfor er det vigtigt at danne et rum, hvor der er plads til at være i det som er svært. At blive mødt og rummet, der hvor man ikke rummer sig selv.

Så kom forbi med din stive nakke, dine sår på sjælen og dine indre sandheder. Hvis du har lyst til forandring, vil jeg gerne følges med dig.

Kærlig hilsen

Helene

Mød Sine

 

 

Totum kropsterapeut

Mit navn er Sine og jeg er uddannet Totum Kropsterapeut. I efteråret 2020 færdiggør jeg min masterclass overbygning. 

I foråret 2018 besluttede jeg at skifte kurs. På dette tidspunkt havde jeg arbejdet nogle år indenfor henholdsvis udviklingsarbejde i Mellemøsten og flygtningeområdet i Danmark. Med en baggrund i Mellemøststudier, så det på papiret ud til at være den helt rigtige vej for mig. Det føltes bare overhovedet ikke rigtigt. 

Jeg havde i mange år haft svært ved at mærke efter, hvad jeg egentlig ville. Den der mavefornemmelse, som så mange taler om, den havde jeg ignoreret eller slet ikke registreret. Det resulterede i manglende motivation i det arbejde jeg lavede og en voksende knugende fornemmelse i maven, som jeg til sidst ikke kunne ignorere.

Kropsterapien havde på dette tidspunkt flirtet med mig et stykke tid, og jeg havde selv været på briksen hos en kropsterapeut. Første gang det skete, var det netop maven terapeuten gik til, og han skulle ikke trykke meget, før jeg lå med tåre i øjnene og mærkede fysisk, hvordan jeg havde fået nok. Der skulle ske en ændring i den måde jeg levede mit liv på.

Der var noget som faldt på plads, da jeg fik øjnene op for, at jeg selv kunne blive kropsterapeut. Det gav mening at jeg kunne kombinere det at arbejde med mennesker, med min glæde ved at arbejde praktisk med mine hænder. Jeg har altid været kreativ, og glad for at bruge mine hænder og det falder mig meget naturligt at lære gennem dem. Efter et intromøde hos Totum, var min mavefornemmelse ikke i tvivl om, at det var den vej jeg skulle.

Jeg gik i gang med uddannelsen hos Totum maj 2018, og jeg følte, mere end nogensinde før, at jeg var landet det rigtige sted. Udover at lære om kropsterapien, sætter uddannelsen gang i ens egen personlige udvikling. Alt det jeg lærte, skulle jeg mærke og opleve på egen krop. Så samtidig med at jeg blev klogere på kropsterapi, blev jeg klogere på mig selv, min mavefornemmelse og de udfordringer og oplevelser jeg selv bærer rundt på i kroppen. Det satte for alvor gang i en læringsproces både fagligt og ikke mindst personligt. 

I arbejdet som kropsterapeut lægger jeg især vægt på at skabe et trygt rum, hvor der er plads til at komme præcis som du er. Jeg ser min menneskelige indføling og intuition som nogle af mine vigtigste værktøjer, og i mine behandlinger tager jeg altid udgangspunkt i den enkelte, og hvad end du kommer med. 

Kærlig hilsen

SineI hjertet af Farum

Vi  holder til i klinikken – Opus Kropsterapi i centrum af Farum. Det er nemt at komme til, da det er tæt på motorvejsafkørelsen og 15 min. gåtur fra Farum station. Du finder klinikken helt præcist på Hirsemarken 1.B, indgang D i 3520 Farum. (for enden af vejen og igennem en port)

Vi har både behandlerrum i stuen og på 1. sal. Henvendelse  skal ske på 1. sal.

Vi glæder os til at se dig!

Ta’ ikke kun mine ord for gode varer
“Ved behandlinger hos Opus Kropsterapi er jeg smertefri samme dag og nogle dage efter. Effekten er så tydelig!…”
Tina S.R. Larsen
“Hun formår at løsne muskelgrupper ingen andre har kunnet nå indtil. Karen-Sofie er ekstrem passioneret og professionel…”
Merete Olsen, Salon Luxs
“Allerede efter 2 behandlinger stod det helt klar for mig, at Karen-Sofie kan noget ganske særligt…”
Anissa Maya Risberg Müller, Sahva

Du finder mig på
  • Opus Kropsterapi
  • Hirsemarken 1.B,
  • indgang D 1. sal

  • 3520 Farum
  • CVR 38570935
Kontakt mig på
  • Opus Kropsterapi
  • +45 5069 3268
  • kontakt@opus-kropsterapi.dk
Telefontider
Ingen faste telefontider. Har du spørgsmål er du velkommen til at kontakte mig på mail eller telefon for at høre nærmere.

© 2018 Opus Kropsterapi